luni, 2 septembrie 2013

Perioada de pastrare a alimentelor in congelator

Specialistii din domeniul nutritiei continua sa ne informeze cu toate tainele unei alimentatii sanatoase. Ei nu uita nici chiar de frigider cu congelatorul  sau, aratandu-ne cum si cat trebuie sa stea alimentele in el. Respectand aceste reguli vom putea beneficia mai bine de calitatea nutritiva a tuturor produselor alimentare pe care zilnic le consumam. In continuare voi prezenta perioadele de timp "sigure" de pastrare a alimentelor in congelator. Dupa cum stim cu totii, produsele de origine animala sunt foarte sensibile la dezvoltarea unor bacterii, bacterii care pot produce unele toxiinfectii alimentare. Tocmai de aceea se cere o atentie deosebita cand le pregatim pentru congelare. Atentie, nu trebuie sa lasam carnea mai mult de doua ore la temperatura camerei. Toate ustensilele cu care manevram carnea inainte de a o introduce in congelator trebuie spalate bine. Trebuie sa stim ca pentru un produs de origine animala care are un continut mare de grasime, perioada de pastrare in congelator trebuie sa fie mai mica. Toate produsele trebuie congelate corect, in conditii de igiena si la temperaturi de aproximativ minus 18 grade Celsius. Congelarea fructelor si legumelor necesita si ele o pregatire, inainte de a fi congelate, pentru a-si pastra in continuare textura, culoarea si gustul. In continuare vom vedea perioadele optime de congelare, in functie de produs. Branza - 3 luni; smantana - 2 luni; frisca - o luna; peste gras - 3 luni; peste slab - 6 luni; inghetata -1 luna; sunca/kaizer - 1 luna; carnati-mezeluri - 2-3 luni; carne tocata - 3 luni; jambon - 2 luni; carne macra de vita sau miel - 1 an; carne de porc cu grasime - 4 luni; lapte - 1 luna; iaurt - 1 luna; unt - 6-9 luni; pui de gaina-curcan - 1 an; paine - 1 luna; margarina - 9-12 luni; citrice - 4-6 luni; fructe autohtone - 8-12 luni; legume si zarzavaturi - 8-12 luni si produse de patiserie - 2-3 luni. Cu Dumnezeu inainte. Shalom

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu